2022-03-24 17:54:19• hírek • Bede Emőke

Vegyes katonai küldöttség tett szakmai látogatást Szatmár megyében

Fotók: Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal
Fotók: Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal

Március 23-24. között egy vegyes katonai küldöttség tett szakmai látogatást Szatmár megyében - tájékoztat a prefektusi hivatal.

A romániai polgári-katonai együttműködés szakembereiből és az amerikai Civil Affairs csoport tagjaiból álló delegáció a 2015 óta tartó CIMIC – VICTORY gyakorlat részeként érkezett megyénkbe.


A csapat az elmúlt két napban meglátogatta a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházat, azon belül is a sürgősségi osztályt, a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőséget, a Pusztadaróci Polgármesteri Hivatalt, a petei határátkelőt, a Halmi Polgármesteri Hivatalt, a nagykárolyi városházát, illetve a csanálosi átkelőt is.


A prefektúra tájékoztatása szerint a látogatás elsősorban tájékozódó-dokumentálódó jellegű volt, célja pedig az intézményközi kapcsolatok, illetve a Románia és az Egyesült Amerikai Államok közötti stratégiai partnerség megerősítése volt, ugyanakkor azt is megvizsgálták, tudnak-e valamiben támogatást nyújtani az aktuális humanitárius krízis kezelését illetően.


A megvitatott főbb témák az alábbiak voltak:

  • Szatmár megyére vonatkozó releváns szempontok ismertetése;
  • A honvédelmi rendszer eszköz- és személyi állománya, valamint a kutató-mentő struktúrák megléte;
  • A lakosság sürgősségi egészségügyi ellátása;
  • Kivándorlókkal vagy menekültekkel, evakuáltakkal vagy lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyekkel kapcsolatos tevékenységek.

A tevékenységben részt vett a Szatmári Helyőrség parancsnoka, Gheorghe Balázs alezredes, a Gemina 4. gyalogosztag képviselői, a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség vezetője, Sergiu Buzduga alezredes, valamint Alin Pîrcălab rendőrfőkapitány, a Szatmár Megyei Határrendészeti Szolgálat vezetője.







Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: